© 2018 By Stefan Stevanovic all rights reserved

  • 77-behance-512
  • Street Shooting
  • Viber
  • Flickr Social Icon
  • Instagram Social Icon

infofotobg@gmail.com       Tel:+381-64-200-1304

150_ZIPAPHOTO_logo_crveni.png
7bcebd247b63cc5c5ca06198e26fbe4f.png
Shutterstock.png

Kako da izaberem fotoaparat?

Mnogo ljudi me je bezbroj puta pitalo, kako da kupe fotoaparat, ne znaju da li im treba itd.

Odgovor je u suštini jednostavan ali možda i nije ali mora se od nečega početi, pa pre bilo kakve odluke treba sebi postaviti prvo pitanje, da li sam zadovoljan kamerom na telefonu ili bih ipak fotoaparat?

Kada se dođe do zaključka da telefon ne igra ulogu, onda morate sebi postaviti sledeće pitanje a ono glasi:


Za šta mi treba fotoaparat?


  1. Da li mi treba samo da bih imao malo kvalitetnije fotkice za svaki dan? Za ovaj tip fotografisanja dovoljno je izabrati bilo koji takozvani point and shoot fotoaparat, on može biti polovan što je uvek jeftinije ako je u OK stanju ili nov.

  2. Da li mi treba jer želim da učim o fotografiji? Ako je ovo razlog kupovine fotoaparata najbitnije je, bilo da je dslr, bez ogledalac ili kompaktni kao point and shoot, da ima MANUELNI mod tj. da možete ručno da podešavate ISO vrednost, F broj i Shutter speed. (u sledećem postu pričamo detaljnije o ovim parametrima). Jer pomoću manuelnog moda uz primenu teorije može se najbolje naučiti tehnički deo fotografije.


  • Možete sebi još više pitanja da postavite ali ovo su dva najosnovnija, a da ovaj post ne bi bio dosadan ostaćemo na dva pitanja osnovna a uvek možete putem komentara, maila itd pitati za još više detalja.
10 views